Conferință pe tema relației dintre pacient, medic și mentor

Conferință pe tema relației dintre pacient, medic și mentor

Asociația Română de Tratament al Malformațiilor Congenitale în parteneriat cu Spitalul Clinic De Copii Sf Maria Iasi a organizat astăzi la Palatul Culturii din Iași o conferință pe tema relației dintre pacient, medic și mentor. Sidonia Susanu, Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Spitalului de Copii, a făcut o retrospectivă a cazurilor pe care le-a tratat până acum, în prezența mentorului său, medicul Yoshiati Hosaka, profesor emerit la Universitatea Showa, director al Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică a Spitalului General din Tokyo.

”Intenționăm să extindem clinica de la Spitalul ”Sfânta Maria” și să o dotăm cu mai multă aparatură dar și cu un corp medical din care să facă parte inclusiv psihologi specializați. Numărul medicilor tineri interesați de partea de microchirurgie reconstructivă și de tratamentul malformațiilor faciale este din ce în ce mai mare, lucru care ne bucură și ne întărește convingerea că centrul pe care dorim să îl dezvoltăm la acest spital va deveni funcțional în curând” a menționat medicul Sidonia Susanu.
”Pacienții acestui spital au aici un colectiv de excepție, foarte bine pregătit, care a reușit să le redea șansa unei vieți normale. Mulțumesc acestor medici pentru implicarea și dedicarea de care dau dovadă și îi felicit pentru că astăzi sunt în topul medicinei naționale. Consiliul Județean va fi mereu alături de sănătatea ieșeană, astfel încât, spitalele noastre să aibă dotările necesare practicării unui act medical performant” a spus, la deschiderea conferinței, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. (SURSA: Consiliul Judeţean Iaşi)