Directorul Centrului de Chirurgie Plastică şi Estetică din cadrul Spitalului din Tokyo a venit la Iaşi

Directorul Centrului de Chirurgie Plastică şi Estetică din cadrul Spitalului din Tokyo a venit la Iaşi

Palatul Culturii va găzdui astăzi, începând de la ora 11, un eveniment inedit. Este vorba despre o întâlnire a membrilor Asociaţiei Române de Tratament al Malformațiilor Congenitale. Intitulat „Punte de Legătură Directă între Pacient, Medic și Mentor”, evenimentul este organizat și prezidat de dr. Sidonia Susanu, președintele asociației, medic primar chirurgie estetică, plastică și reconstructivă și coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Regional de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Invitat special va fi prof. dr. Yoshiaki Hosaka, profesor emerit la Universitatea Showa şi directorul Centrului de Chirurgie Plastică şi Estetică din cadrul Spitalului General din Tokyo. Dr Hosaka este mentorul care a pregătit-o pe dr. Susanu în cadrul stagiului de un an desfășurat la Universitatea Showa și care astfel a contribuit la dezvoltarea Serviciului de Chirurgie Plastică de la Spitalul Regional de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria”.
Asociaţia este o organizație ne-guvernamentală care desfăşoară în principal activităţi în scopul reparării malformațiilor și îmbunătațirii calității vieții persoanelor care suferă de malformații congenitale, contribuind la creșterea nivelului și a calității vieții în general, a actului medical în special, creșterea nivelului de sănătate publică prin acțiuni cu un puternic caracter social, prin sprijinirea dezvoltării personalului medical la nivel individual dar și a sectorului medical privat, cât și public.
Organizaţia a redactat şi un Ghid al pacientului cu despicătură facială care se adresează părinților sau persoanelor care îngrijesc copii cu astfel de probleme și are ca scop informarea adecvată despre ce înseamnă această afecțiune, cum afectează dezvoltarea copilului, ce presupune tratamentul acesteia și care sunt specialiștii implicați. Ghidul conține informații de bază despre despicături și nu înlocuiește dialogul cu medicii specialiști. În plus, s-a implicat şi în înfiinţarea Registrului Național Unic pentru Pacienții cu Malformații Congenitale, care facilitează planificarea și coordonarea diverselor resurse implicate în tratamentul malformațiilor.
Asociaţia va avea şi un Centru Pilot Inter-Disciplinar de Abordare a Tratamentului Malformațiilor Congenitale, care va cuprinde toate specialitățile medicale, chirurgicale precum și psihologi și specialiști din aria de re-inserție socială care vor conlucra pentru îmbunătățirea calității vieții copilului cu malformații, pe de o parte, dar și a familiei acestuia pe de altă parte. Tot astăzi prof. dr. Yoshiaki Hosaka va susţine un curs gratuit pentru medicii rezidenţi şi studenţI.(SURSA: www.ziarulevenimentul.ro)